П'ять правил оренди квартири

Для того, щоб знайти і орендувати ххорошу квартиру, яка буде вас повністю влаштовувати, зазвичай потрібно витратити  досить багато часу і нервів. Завжди хочеться бути впевненим, що орендована квартира буде затишним місцем для життя, і в майбутньому не доведеться хвилюватися через дрібниці. Щоб уберегти себе від проблем, потрібно дотримуватися основних правил оренди квартири.

1. Перегляд

Перш ніж орендувати квартиру, уважно її огляньте. На перший погляд вона може здатися чистою і затишною, але необхідно приділити особливу увагу електриці, сантехніці та вікнам.

Перевіряйте роботу кранів, наявність гарячої та холодної води. Якщо є волога на з'єднаннях труб, в кутах і на підлозі ванної кімнати - з трубами не все гаразд.

Електрика так само повинна бути в належному стані. Уважно роздивіться  розетки. Вони повинні бути міцно встановлені, на них не має бути слідів плавлення чи горіння. Обговоріть з господарем прокладку мережевих кабелів для підключення Інтернету.

Далі необхідно оглянути вікна. Стулки вікон повинні щільно прилягати одне до одного, а затвори - працювати справно.

2. Під'їзд і двір

До або після перегляду квартири потрібно уважно вивчити під'їзд і двір. Якщо там всюди видно сміття, розбиті пляшки, недопалки і таке інше - швидше за все в цій квартирі спокійною і безпечного життя можете не чекати. Так само потрібно враховувати свої особливі потреби. Наприклад, якщо у Вас маленька дитина, знімати квартиру в будинку без ліфта вище другого поверху не раціонально. Або якщо Ви на машині, потрібно відразу звернути увагу на наявність або відсутність місця для паркування.

3. Сусіди

Цілком ймовірно, що Ви орендуєте квартиру, яка підходить Вам тільки спочатку, а через деякий час починаєте мріяти про переїзд. Причиною цього найчастіше стають недолугі сусіди. Якщо Ви не хочете невпинно свариться з сусідами через «постійного тупоту», «голосно працюючого телевізора» і т.п., довідаєтеся у орендодавця і жителів парадного про сусідів по майданчику, а також поверхом вище і нижче.

4. Документи власника

Обов'язковим пунктом є перевірка документів у власника. Перевіряйте паспорт, ідентифікаційний код та документ, що підтверджує, що квартира знаходиться у власності. Якщо квартира знаходиться у власності кількох людей, необхідна згода всіх співвласників на здачу цієї квартири в оренду.

5. Договір оренди

Дуже важливо при оренді квартири правильно скласти договір. Він може не бути нотаріальним, якщо підписується на термін до трьох років. Але, тим не менше, якщо він правильно складений, то має юридичну силу. Крім паспортних даних сторін в договорі вказується розмір і спосіб орендної плати, опис квартири і її технічного стану, термін оренди квартири, порядок розірвання договору та інше. Крім основних пунктів в договорі можна вказувати всі, що сторони вважатимуть важливим. Наприклад, перелік меблів і техніки, умови проведення ремонту, проживання домашніх тварин та інше.

При дотриманні цих нескладних правил можна в майбутньому відгородити себе від проблем. Будьте дуже уважні до всіх деталей і не спокушайтеся на дуже низькі ціни, тому що це не завжди  вигідно  та безпечно для Вас.

  • Поділитися
Свіжі новини

Знайди свою нерухомість

Ціна ($):
Площа:
Поверх:     
Кімнат:            

Курс валют


USD - 38.2 грн
Продажа квартир в Киеве на R24.ua  country.ua Сайт нерухомості Nedviga-pro - операції з нерухомістю

Контакти

Підписка

Підпишіться, щоб отримувати останні новини

Вы успішно підписані!
Такій користувач вже існує
;